Martin Luther King-dagen firas

Tredje måndagen i januari infaller Martin Luther King-dagen. I USA är den helgdag. Dagen uppmärksammas på flera håll i Sverige. I Sundsvall görs det i vår kyrka måndag 21 januari. Det startar kl 17 med fika som följs 17.30 av ett högtidsprogram i kyrksalen. Då delar Sundsvalls Asylkommitté ut Lilla Martin Luther King-priset, en lokal motsvarighet till det nationella priset som delas ut samma kväll i Stockholm.

18.30 blir det fackeltåg från kyrkan till torget där en manifestation hålls till minne och inspiration av Martin Luther Kings arbete för mod, sanning, rättvisa, medkänsla, värdighet, ödmjukhet och tjänst. Arrangörer i Sundsvall är Sundsvalls Kristna Råd, Sundsvalls Asylkommitté, Bilda och Betlehemskyrkan.