Fasta för klimatet

Equmeniakyrkan uppmanar i år till en fasta för klimatet 40 dagar före påsk. Det kan handla om att välja transportmedel som inte drivs av fossila bränslen, att avstå från kött och äta mer vegetariskt, att minska konsumtionen genom att köpa second hand. Alla kan inte göra allt och förutsättningarna varierar beroende på var i landet man bor och hur den egna ekonomiska situationen ser ut. Det viktiga är att att medvetet reflektera och välja bort något för att göra gott både för sig själv och för Guds skapelse som vi ska vårda.

– Vi i västvärlden har vant oss vid vissa sorters lyx som tär på skapelsen. Klimatfastan är ett sätt att byta perspektiv och påminna oss om vad som faktiskt är viktigt, säger kyrkoledare Lasse Svensson i ett pressmeddelande (öppnas i ny flik).

I år är fasteperioden 6 mars–20 april. Mer att läsa finns på klimatfasta.nu