50-gräns på gudstjänst

Från och med söndag 16 januari gäller en gräns på högst 50 deltagare i våra gudstjänster. De nya coronarestriktionerna innebär att fler än så får inte samlas om man inte kräver vaccinbevis. Vi valde i höstas att följa en rekommendation från Sveriges Kristna Råd och Equmeniakyrkan att gudstjänster ska vara öppna för alla oavsett vaccination eller inte. Vi måste därför se till att de genomförs på ett smittsäkert sätt. Det innebär att kyrksalen återigen har möblerats om så att man sitter på varannan bänk på anvisade platser (högst åtta personer i varje sällskap). Kyrkfika kan komma att ställas in med hänsyn till smittspridningen. Trängsel måste hela tiden undvikas! Vi uppmuntrar alla vi möter i vår verksamhet att vaccinera sig.